Company
Berenschot
Type
Internship
Location
Utrecht
Sector
Management of International Social Challenges, Public Administration, Sociology
Required language
English
Finishes at
09 December 2019

Description

Berenschot zoekt per 1 februari 2020 een gemotiveerde masterstudent. Hebben de energie- en warmtetransitie jouw interesse en wil jij complexe maatschappelijke vraagstukken rond deze thema’s in teamverband oplossen? En ben je ambitieus en nieuwsgierig naar het vak als adviseur bij een gerenommeerd organisatieadviesbureau? Dan is deze stage iets voor jou!

Waar kom je terecht?

Als stagiair ga je aan de slag met uiteenlopende opdrachten met betrekking tot de warmtetransitie in het fysieke domein. Denk aan alliantievorming, stakeholdermanagement, verandertrajecten, evaluaties, procesbegeleiding, beleidsonderzoeken, en visie- en strategieontwikkeling. Dit doen we onder meer voor de ministeries van EZK en IenW, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Enexis), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties.

Op het gebied van de warmtetransitie beschikt Berenschot over brede sectorkennis die we combineren met onze kennis van en ervaring in de fysieke leefomgeving. Door de koppeling van deze twee markten ontstaan verrassende inzichten en effectieve handelingsperspectieven voor klanten. Momenteel ontwikkelen wij warmtestrategieën voor decentrale overheden, geven wij advies over de invulling van de rol van private partijen en overheden in de ontwikkeling of uitbreiding van warmtenetten, helpen we regio’s die bezig zijn met het ontwikkelen van een Regionale Energiestrategie (RES) bij het produceren van een regionale warmtestrategie en adviseren wij over interdepartementale sturingsvragen vanuit Rijk richting regio’s.

Wat ga je doen?

Als stagiair leer je het adviesvak van binnenuit kennen, waarbij reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Je werkt mee in lopende opdrachten, helpt bij het schrijven van offertes en het organiseren van markt- en interne acties. Je wordt intensief begeleid door een adviseur van Berenschot die je ondersteunt in de ontwikkeling van professionele vaardigheden en het toepassen en operationaliseren van concepten en theorieën. Vanzelfsprekend kijken wij altijd naar de opties om je zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te laten nemen. Dus daar waar opdrachten dat toelaten, lever je ook daadwerkelijk een bijdrage aan onze producten en resultaten.

Tevens kun je participeren in het Stageplusprogramma van Berenschot. Dit programma biedt, als extra bovenop de reguliere stage, trainingen adviesvaardigheden verzorgd door ervaren adviseurs en de (gezamenlijke) verantwoordelijkheid voor een eigen adviesopdracht, voor een echte klant. Reflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in het plusprogramma. Kijk op de Berenschot website onder Stageplusprogramma voor meer informatie. Wil jij graag deelnemen aan het plusprogramma? Motiveer dit dan kort in je brief.

Jouw profiel

Je hebt inhoudelijke interesse in beleids- en samenwerkingsvraagstukken rondom de warmtetransitie en het krachtenveld in het openbaar bestuur en de energiesector. Ook ben je bovengemiddeld gemotiveerd om het adviesvak te leren. Verder ben je ambitieus, enthousiast, scherp, ondernemend, communicatief vaardig en maatschappelijk betrokken. Je beschikt over veel inlevingsvermogen en neemt je verantwoordelijkheid. Tot slot kun je helder en gestructureerd rapporteren.

De stage duurt vijf maanden (februari t/m juni 2020) en is fulltime, met uitzondering van enkele verplichte uren voor je studie. Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Berenschot biedt een marktconforme stagevergoeding, een laptop en indien nodig een OV-kaart. Afstuderen bij ons is een optie, de mogelijkheden van een scriptie bespreken we graag samen verder met je.

Interesse?

Spreekt deze stage je aan? Upload dan uiterlijk zondag 8 december 2019 jouw motivatiebrief, cv en cijferlijst via het online sollicitatieformulier t.a.v. Bram Brouwer, managing director. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 9-13 december. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Vera Mulder (consultant) via 06 – 29 39 62 20. Zij vertelt je graag meer over de stage. Of kijk op de site van Berenschot onder Fysieke leefomgeving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.