Company
Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis
Type
Internship
Location
Rotterdam
Sector
Psychology
Required language
English

Description

This vacancy is for Dutch speaking students only.

Inhoud project

Het BRAVE onderzoek wordt uitgevoerd binnen het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam en richt zich op het bestuderen van hersenfuncties en aandachtsprocessen bij 90 meisjes en jonge vrouwen van 12-22 jaar oud met anorexia nervosa. Daarnaast werven we 90 gezonde meisjes en jonge vrouwen van dezelfde leeftijd en met hetzelfde onderwijsniveau om resultaten te kunnen vergelijken.

Metingen vinden plaats middels (f)MRI, neuropsychologische taken, eyetracking en een aantal maten die de fysieke gezondheid in kaart brengen en worden zo snel mogelijk uitgevoerd, maar in ieder geval binnen 12 maanden na de diagnose. Een jaar later zullen we dezelfde metingen herhalen.

                De aanleiding voor dit onderzoek is het feit dat behandelaren op het moment van de diagnose anorexia nervosa moeilijk kunnen inschatten hoe lang het behandeltraject van een jongere zal zijn. Het doel van dit onderzoek is om ten tijde van de diagnose beter in te kunnen schatten welke meisjes relatief snel beter zullen worden en welke meisjes langere behandeling nodig zullen hebben. Daarnaast zouden we behandelmethodes willen optimaliseren.

Werkzaamheden

Binnen deze stage zal de stagiair(e) kennismaken met veel verschillende aspecten van onderzoek doen in een klinische setting. Zo zal hij/zij betrokken zijn bij:

  • de werving van de deelnemers: hierbij kan gedacht worden aan het uitleg geven over het onderzoek aan de jongeren, vragen beantwoorden en afspraken inplannen
  • het uitvoeren van metingen: het uitvoeren van neuropsychologisch onderzoek, metingen die de fysieke gezondheid in kaart brengen en het afnemen van interviews
  • het verwerken van de verzamelde data in databases

Momenteel bevindt het onderzoek zich in de fase van dataverzameling. Een scriptie kan geschreven worden op data die reeds binnen het onderzoek verzameld is.

Startdatum en looptijd

De startdatum is in overleg, wij zijn door het jaar heen voor verschillende periodes op zoek naar nieuwe studenten.

De minimale stageduur is gezien de geruime inwerkperiode 6 maanden met een minimum van twee werkdagen in de week. Een langere stageduur en meerdere werkdagen per week zijn mogelijk.

Er is voor deze stage geen onkostenvergoeding beschikbaar. Het is eveneens niet mogelijk om een basisaantekening psychodiagnostiek te behalen.

Profiel

Wij zoeken enthousiaste, gemotiveerde stagiaires met een interesse in de neuropsychologie en psychiatrie. De stagiair(e) dient over goede sociale en communicatieve vaardigheden te beschikken, de Nederlandse taal goed te beheersen, nauwkeurig te kunnen werken en zowel zelfstandig als in teamverband goed te kunnen functioneren.

Het kunnen overleggen van een VOG en bereidheid om op een aantal zondagen in de maand te werken zijn vereisten voor het lopen van deze stage. Het hebben afgerond van een klinische stage (neuro)psychologie is een pré, maar niet noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een stageplaats.

Contact

Ben jij op zoek naar een masterstage en herken jij jezelf in bovenstaande profielschets? Stuur dan je motivatiebrief en je CV naar Tess van der Harst, via t.vanderharst@erasmusmc.nl. Indien je vragen hebt over de stage, dan is zij ook te bereiken via 010-7037071.